Kazincbarcika támogatja a családokat

Megosztás

Baba-mama csomag és egy takaros kis összeg, amivel segít a városvezetés a gyermekszületések után. Az első átadás már meg is történt.

A részletekről Szitka Péter számolt be a közösségi médiában. “Támogatjuk a családokat Kazincbarcikán! Ma átadtuk az első baba-mama csomagot annak a kismamának, aki igényelte a gyermek születése után járó önkormányzati támogatást.

Az 50.000 Forintos támogatás mellé minőségi termékekből álló csomagot is adunk minden születendő gyermeknek és édesanyjának” – írta a polgármester. További részleteket a Kolorline.hu osztott meg.

A városvezetés részéről a támogatás mindenképpen kellő odafigyelést és gondoskodást jelez, ráadásul hozzájárul az újszülött érkezésével járó anyagi terhek csökkentéséhez. A gyermek születésének támogatására az a szülő jogosult:

⇒ aki a gyermek születését megelőzően 1 éve Kazincbarcika közigazgatási területén állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezik,

valamint a gyermek és a szülő Kazincbarcikán él
⇒ aki az újszülöttet saját háztartásban neveli és gondozza
⇒ akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az 500.000 Ft-ot

A kérelem benyújtására a kiskorú gyermeket nevelő törvényes képviselő jogosult, a gyermek születését követő 90. napig. Az új szabályzat 2024. január elsején lépett életbe. Kazincbarcika segít a családoknak és nem csak a gyermekek születésekor.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek